Καλώς ήλθατε στο forum του καναλιου μας. Ριξτε μια ματιά και γράψτε μας τα σχόλια σας (comments). Οι operators και οι users του καναλιού θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν τις δικές τους σκέψεις και τα δικά τους άρθρα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου. --- ouz0 ---

Another Tit-Bit...

fhgfghfghf

Lag, netsplit και άλλα

Τί είναι το Ping?
Υπάρχουν δύο είδη ping :- το ένα στέλνεται αυτόματα από τον εξυπηρετητή(server) και το άλλο από τον χρήστη. Οι Servers χρησιμοποιούν το ping για να ελέγξουν άν μια σύνδεση είναι ακόμη ενεργή - μπορεί να το δείτε αν κάτσετε χωρίς να μιλάτε (idle) για λίγο. Φαίνεται στο mIRC στο παράθυρο status σαν ένα μήνυμα, Ping? Pong. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό - το PING έρχεται από τον server και το mIRC απαντάει PONG - άν ο server δεν πάρει την απάντηση τότε θα τερματίσει τη σύνδεση σας με το irc.

Ο άλλος τύπος ping στέλνεται από κάποιον άλλο χρήστη. Φαίνεται σαν ένα PING στο παράθυρο status του mIRC. Για άλλη μια φορά το mIRC σας απαντάει, αλλά σε αυτή την περίπτωση το άτομο που έκανε το PING βλέπει κάποιο χρόνο σε δευτερόλεπτα - αυτό του λέει πόση ώρα έκανε το σήμα να φτάσει από τον υπολογιστή του στο δικό σας. Αν κάνει πολύ ώρα ένα PING να κινηθεί ανάμεσα στους υπολογιστές σας, τότε τον ίδιο χρόνο θα κάνουν οι λέξεις που λετε, πράγμα που οδηγεί σε μεγάλες παύσεις και σε ασύγχρονες συζητήσεις - αυτό λέγεται LAGGING. Άν έχετε lag η συνήθης θεραπεία είναι να αλλάξετε servers και να δοκιμάσετε να μικρύνετε το lag.

Για να στείλετε PING σε ένα άλλο άτομο πρέπει να γράψετε την παρακάτω εντολή : /ctcp PING όπου targetnick είναι το nickname του ατόμου πού θέλετε να στείλετε το PING. Η απάντηση θα είναι κάτι τέτοιο PING reply X seconds. Αυτός είναι ο χρόνος ping που συζητήσαμε πιο πάνω.

Τί είναι Netsplit?
To netsplit συμβαίνει όταν δύο servers χάνουν την σύνδεσή τους. Όλοι οι χρήστες σε εκείνο τον server χάνουν επαφή με όλους τους υπόλοιπους του δικτύου. Συχνά φαίνεται λες και ο κόσμος μαζικά φεύγει, στην πραγματικότητα ο server φεύγει και τους παίρνει μαζί του. Μια από τις βασικές δουλειές των IRCop (opers) είναι να αποφεύγονται τα netsplits και να επανασυνδέουν τους servers όποτε συμβαίνουν τα netsplits. Σαν συνέπεια αυτού τα περισσότερα netsplits, ενώ είναι ενοχλητικά, δεν κρατούν πολύ ώστε να πρέπει να ανησυχούμε. Απλά περιμένετε και όλοι οι φίλοι σας θα επανέλθουν σε λίγα δευτερόλεπτα

Τί είναι Lag?
Lag είναι η καθυστέρηση ανάμεσα στην αποστολή ενός μηνύματος από σας και στο να το δουν οι υπόλοιποι χρήστες. Συνήθως αυτό είναι λίγα δευτερόλεπτα, αλλά όταν το δίκτυο είναι φορτωμένο μπορεί να είναι περισσότερος χρόνος - αυτό είναι LAG. Μπορείτε να μετρήσετε τον ολικό χρόνο lag ανάμεσα σε δύο άτομα με την εντολή PING και μερικές φορές η αλλαγή server βοηθάει στην ελάττωση του lag.

Τί είναι Killed και K-LinedΟι περισσότεροι users δεν θα χρειαστεί ποτέ να δουν κάτι τέτοιο. Άν αποσυνδεθείτε από το IRC με ένα μήνυμα σαν το παρακάτω: Closing Link (KILLED) ή με διάφορα άλλα μηνύματα τότε ΠΡΟΣΕΞΤΕ! Αυτό σημαίνει πως παραβήκατε τους κανόνες του ΔΙΚΤΥΟΥ και κάποιος IRCop (oper) σας αποσύνδεσε γι' αυτό. Άν συνεχίσετε μπορεί να απαγορευτεί γενικά η σύνδεση σας στο δίκτυο.

Μία K-LINE είναι κάπως διαφορετική. Τοποθετείται σε κάποιο συγκεκριμένο server, και απαγορεύει την πρόσβαση στον server σε συγκεκριμένα άτομα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό, οτιδήποτε από κακή συμπεριφορά μέχρι την επιλογή χρηστών από τους administrators. Στην περίπτωση μιας K-LINE, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό server.


 

different paths

college campus lawn

wires in front of sky

aerial perspective

clouds

clouds over the highway

The Poultney Inn

apartment for rent